Introduksjon til Crossfit

Crossfit er en type trening som er laget for å få mest mulig ut av tiden du bruker på treningen. Man kan si at det kanskje er den mest effektive treningen du finner. Veldig man tror at at Crossfit er en ny type form for trening, men det har eksistert helt siden begynnelsen på 80-tallet. Utviklingen har tatt skikkelig fart de siste årene og nå finnes det over 13000 Crossfit Gym`s i hele verden. Man har en egen sportsgren med profesjonelle utøvere som konkurrer i Crossfit Games og diverse andre turneringer verden rundt.

Vi har laget en liten introduksjon til deg som er nysgjerrig eller interessert i å begynne med Crossfit.

 

Hva er egentlig Crossfit?

Crossfit er en form for trening der man bruker elementer fra høyintensiv trening, strongman, vektløfting, styrke og flere andre typer trening. Det handler om å gjøre mest mulig på kortest mulig.

Eksempler på trening kan være knebøy, løping, roing, sykkel. Øvelsene man gjør kan variere mye og det er derfor veldig mange sverger til Crossfit. Øvelsene settes sammen i en plan som på Crossfit`språket kalles en WOD. WOD står for "workout of the day".

 

Hvem passer Crossfit for?

Crossfit passer for alle mennesker i alle situasjoner. Dette er en svært inkluderende trening som har som mål at du skal bli så godt trent som du kan. Med det så mener man at man skal bli så godt trent at du kan takle fysiske utfordringer på best mulig måte. Dette kan være utfordringer du møter i hverdagen som å løfte et barn, bære poser eller det kan være forberedelse til en tøff fjelltur. Uansett, det er mange forskjellige grunner til at folk velger Crossfit. Alder, kjønn eller vekt spiller ingen rolle. Crossfit er en type trening som kan tilpasses og passe til alle sine behov.

 

Hvordan begynner man med Crossfit?

Den enkleste måten å komme i gang er å komme på en GRATIS prøvetime hos oss. Det er helt gratis. Vi er kvalifiserte og kan gi deg den beste starten på Crossfit igjennom veiledning og støtte. Dersom du etter denne uken ønsker å fortsette så har vi nybegynnerkurs hvor du lærer om grunnleggende bevegelser og teknikker.

 

Nybegynnerkurs i CrossFit

Vi anbefaler nybegynnerkurs til alle som ikke har trent Crossfit før. Det viktigste er at man lærer teknikker så man slipper eventuelle skader på muskler og kropp. I tillegg så bygger man opp en mestringsfølelse som gjør at du kommer til å prestere bedre.

 

Hvordan foregår en Crossfit-time?

På en time så er det maks 10 personer og 1-2 trenere. Det gjør at du kan få personlig oppfølging fra disse og det blir nesten som å ha en PT.

Hvis man ikke ønsker å trene sammen med andre så kan du benytte deg av vår PT. Han heter Marius og hjelper deg gjerne med dine mål.

 

Kan man bruke Crossfit som trening når man ønsker å gå ned i vekt?

Dersom man kombinerer Crossfit med en livsstilsendring så er det svært effektiv trening for å få til en varig vektnedgang. Ta kontakt med oss for tips og råd rundt dette.

 

Har du noen flere spørsmål?

Ta kontakt med oss. Vi skal hjelpe deg så godt som mulig!

Navn *
Navn
Bjorn Hrobjartsson